Зам.-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и доц. Пламен

...
 Зам.-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и доц. Пламен
Коментари Харесай

Връчват награди „Златен век“ и грамоти на 39 културни творци и дейци

 Зам.-министрите на културата проф. доктор Борислава Танева и доцент Пламен Славов ще отличат с почетни награди „ Златен век “ и грамоти 39 културни създатели и дейци – за реализирани високи креативен резултати или принос в развиването и популяризирането на българската просвета и във връзка 1 ноември – Деня на националните будители.

  Официалната гала по награждаването ще се състои на 1 ноември /вторник/ в изложба „ Средец ” на Министерството на културата от 14 часа.

  На отличените модерни будители ще бъдат връчени премиите на Министерството на културата „ Златен век “ – огърлие и звезда, почетен знак „ Печат на Цар Симеон Велики “ – златен и сребърен и грамоти за принос към развиването и популяризирането на българската просвета.

  На гала, която ще стартира същия ден от 15.30 ч. още веднъж в изложба „ Средец “ ще бъдат оповестени и отличени също и носителите на Националната премия „ Музейна просветителна активност ” за 2022 година Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното завещание и изкуствата посредством основаване и въвеждане на музейни просветителни стратегии. Наградата е учредена от Министерството на културата в сходство със Споразумение за съдействие с Министерството на образованието и науката, подписано през 2018 година и е връчена за първи път през 2020 година Отличия се връчват в следните категории: „ Културен институт – народен музей/художествена изложба ”, „ Културен институт – районен музей ”, „ Културен институт  – общински музей/художествена изложба ” и „ Музеен експерт от народен, районен и общински музей ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР